Naiseuden lähteillä

Naiseuden lähteillä

Keskikesän aika on runsauden vuodenaika. Luonto kukkii kauneimmillaan ja aurinko hyväilee meitä läsnäolollaan tavallista useammin. Kokoajan kasvaa uutta ja ihmeellistä ja kaikki tuntuu heräävän henkiin pitkän talven horroksesta.

Myös energioissa feminiinienergia on erittäin vahvana kesällä. Äiti maa synnyttää kokoajan uutta ja me ihmiset saamme nauttia luonnon sylistä täysin siemauksin. Tästä pääsemmekin mieltäni kutkuttavaan aiheeseen naiseudesta. 

Usein meillä on oma ihannekäsitys millainen naisen täytyy olla. Tähän vaikuttavat millä kokemuksilla olemme sen kuvan luoneet itsellemme, millainen äitisuhde meillä on ollut, olemmeko joutuneet häpeämään naisellisuuttamme kenties ryhmäpaineesta?

Mitä on Femiinienergia? 

Femiinienergia on hoivaamista, ymmärrystä, luovuutta ja oman seksuaalisuuden vapauttamista. Kannamme naiseuden energiaa Sakraali chakrassa hieman navan alapuolella. Fyysisesti se vaikuttaa meidän sukupuolielimiin, rauhasiin, alaselkään, munuaisiin ja virtsarakkoon.

Jos Sakraali chakra on tasapainossa se vahvistaa meissä luovuutta ja empatiaa kun taas epätasapainossa se johtaa manipulointiin, syyllisyyteen ja häpeään. Sakraali chakran väri on oranssi ja näin ollen kaikki oranssit kivet auttavat vahvistamaan ja hoitamaan sitä. Vesi on Sakraalin elementti ja sanotaankin, että veden juonti ja veden lähellä oleminen auttaa Sakraali chakran virtauksia.

Sakraali chakra on siis tunne-elämän keskus joka parhaassa tapauksessa vapauttaa elämänilon ja nautinnon tai ns. lukkotilassa pelkoja ja häpeää. Usein traumaattiset kokemukset ovat kiinni Sakraalissa ja siksi niiden käsitteleminen ja hyväksyminen on ehtona elämänilon ja empatian vapautumiselle.

Miten Sakraali chakraa voi hoitaa? 

Veden juominen on ehdottoman tärkeää Sakraalin hoitamiseksi. Näin kesällä myös uiminen ja kelluminen auttavat Sakraali chakran aktivoitumista. Talvella hyvä vaihtoehto on mennä vaikka kellumaan Float Kallioon (www.wefloat.fi) joka tarjoilee mahtavan kokemuksen syvässä meditatiivisessa tilassa omassa rauhassa. Luova tekeminen kuten maalaaminen, musiikki ja tanssiminen vapauttavat Sakraalin virtauksia tehokkaasti. Mitenkäs olisi vaikka juhannustanssit? 

Femiinienergia on myös yhteydessä kuuhun ja kuun kiertoon. Kuu kiertää maan noin 28 päivässä ja naisilla kuukautisten kierto kestää yhtä monta päivää. Lisää tästä voitte lukea seuraavan linkin kautta:

https://naiseudenvoima.com/kuun-kierto-ja-kuukautiset/

Myös suomalaisessa vanhankansan tarussa Kalevalassa kuvailtiin naiseuden voima Kuutar joka oli maailman kaunein nainen jota oli mahdotonta saavuttaa. 

Juhannus on pian täällä ja haluankin rohkaista teitä vapauttamaan oman feminiinienergian tänä vuonna. Niin, on myös hyvä muistaa, että meillä kaikilla on tämä Femiinienergia, myös miehillä. ;) 

Mahtavaa keskikesää! 

<3 Jenna Mäkelä

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.